Home / Uncategorized / Velkommen

Velkommen

Velkommen til Dansk Model Jernbane Union, bedre kendt som bare DMJU.

Den hjemmeside du besøger lige nu er den primære kommunikations linie mellem DMJU, medlemsklubberne og offentligheden – det er her nyhederne først læses og kommende events offentliggøres, og det er her du finder alle praktiske oplysninger om modeljernbanehobbyen i Danmark og udlandet. Og det er også her du finder kontakt info til alle 105 modeljernbaneklubber der er medlem af DMJU. 

Læs mere om DMJU her

 

Udstilling “MODELTOG FOR ALLE” 2019.

  

For mere info omkring udstillingen: Klik her

Sidste nyt 17.03.19

*Stand og hal plan A3

* Så er programmet for udstillingen på plads. Klik her

*På stand nr. 16, finder du DF Modeltog. DF modeltog har for kort tid siden udgivet en række personvogne.
7 vogne fra OHJ / HTJ, fordelt over to epoker. Alle vogne er på basis af Roco og udstyret med NEM/KKK koblings mekanisme. Bogier er med strømoptag.
Fælles for alle vogne. Korrekt indretning, farve, litrering og udførsel med antal toiletter og afblændet vinduer. Derudover har de også udgivet en Post Pakvogn litra Pmh. Vognen er ejet af Postvæsnet og indregistreret under DSB. Den er i designrød og til epoke 4. Korrekt størrelse og udstyret med NEM/KKK koblings mekanisme, samt nye trin støbt i messing. Kom forbi og se de nye modeller på standen. 

     

 

*På stand nr. 1, har vi i år Märklin og Trix, som viser modeller frem, svarer på spørgsmål, samt giver tips og ideer til hvordan du kan få mest ud af din CS3, Mobile Station 2 og tilbehøret. Dette er uanset om du kører 2- eller 3-skinne, spor N eller LGB.

Vi har fokus på nem automatisering af dit anlæg. Se også de nye muligheder som er kommet med den seneste opdatering til CS3.

Vi glæder os til at hilse på alle de danske kunder.

* På stand 18 har vi Lekbo Handel og Modeltog. Lekbo har også i forbindelse med Heljan´s udgivelse af DA postvognene, få lavet en eksklusiv udgivelse af DA postvognen fra HHJ Hads-Ning Herreders Jernbane (Odderbanen). Modellen kommer i Y-toges bemaling. Kom forbi standen og lav en bestilling af dette begrænset oplag.

*På stand nr. 14 har vi SMT. SMT har i samarbejde med et nyt firma Modelværkstedet, netop lige offentliggjort en række ny danske moderne sneplove til modeljernbanen i H0. PÅ SMT´s stand, vil du kunne se de nye sneplove præsenteret.

 

*På stand nr. 17 har vi Hobby Kæden. I forbindelse med Heljan´s lancereing af DA Postvognene, udgiver HK modeller (en del af Hobby Kæden) 2 variationer af DA postvognen. Kom forbi og se hvilken udgave der er tale om.

 

*På stand nr. 6, finder man Messe Handel i/s (epokemodeller), som for kort tid siden lancerede deres seneste projekt, en dansk sporvogn. Første oplag bliver nr. 327 Linie 14, som den står på Sporvejsmuseet.

Kom forbi standen og få en snak omkring dette nye tiltag og hvad der ellers kommer af varianter.  

 

*På stand 2, har vi Modelleisenbahn GmbH der repræsenterer de kendte mærker Roco og Fleischmann og som er glad for endnu engang at kunne være med til Danmarks største modeltogsudstilling. Roco fremviser i skala H0 forskellige nyheder fra 2019, herunder også det yderst populære Vectron lokomotiv i Hectorrail design, der er forudbestilt af så mange forhandlere at det allerede stort set er udsolgt fra fabrikken, inden det er frigivet på markedet.
Der demonstreres Z21 digitalsystem, med tilhørende app, multiMAUS styreenhed, den trådløse WLANmaus og RailCom feedback moduler. Kom og få en snak om mulighederne med Z21 og lær eventuelt noget nyt.


For tilhængerne af skala N, vil der være forskellige nyheder fra Fleischmann.

 

*På stand 8 finder man Heljan, som på udstillingen vil præsentere en stor nyhed.

 

*På stand nr. 5 finder man FALLER (en del af tog&tekno vest ApS.) Her kan du møde den legendariske modelbygger fra Facebook Oliver Kortes som er klar med gode råd og byggeteknik med FALLER produkter. Kig ind og samle lidt sammen med Oliver.

 

* “UNDER HAMMEREN”

FREDERIKSBERG AUKTIONSHUS DELTAGER OGSÅ. 

Auktionshuset, som du kender fra TV serien ‘Under Hammeren’, vil have sin egen stand på udstillingen, og søndag, 31. marts kan du komme forbi med dit modeltog eller andet legetøj, og få foretaget en vurdering af auktionshusets ejere Dorte og Hans Hedegaard. Måske har du et værdifuldt klenodie i skuffen eller på loftet, og måske skal det sælges?

Både Dorte og Hans er kendte fra de populære TV udsendelser ‘Under Hammeren’, og har mange års erfaring med vurdering af gammelt legetøj. Og ikke mindst med at sælge det på de velbesøgte auktioner i Rødovre, hvor mange fantastiske gamle ting har opnået gode priser. Kom forbi og få en snak med Dorte og Hans.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

*Igen i år, køre ØSJK (Østsjællandske Jernbaneklub) veterantog fra Københavns hovedbanegård til Taastrup.

    For mere informationer, klik her

 

*HUSK vores Diorama konkurrence læs mere her

 

 

Se den her: DMJU News nr. 34. Marts 2019

DMJU udstillingen i Taastrup – Dioramakonkurrencen – Golden Spikes – ØSJK – Modelbane Europa – vinterferien – N- modelbanetræf.

 

Så er “Banen” nr. 144 online. Husk det er gratis at læse den online. Se den her: http://www.banen.dk/  sidste blad: 10.03.19

Bygge Tips 

(se flere tips i “Til modeljernbanen“)

Ultrarealistisk landskabs diorama. Vindmølle diorama. Fra youtube. (Ingen tale)

 

Oprangering 53 Br 152 076 2012-05-05 Hamburg.

Se hele oprangeringen her: Baneforum

“Dagens oprangering er fotograferet i Hamburg for 2 år siden tidlig om morgenen. Det drejer sig Br 152 076 med et containertog på nogle af vognene har det ikke været muligt at læse hele nummeret, men vogntypen kan jeg. ” (Foto/tekst: gmmz)

 

Lidt fra den virkelige verden:

 

Nyt fra Sponsorgruppen: 

Pt. ingen arrangementer.

Sponsor oversigt

              PERRON1/WWW.NETTOG.DK                BJ Hobby, Hanstholm   Freja Modeltog 

 

Samarbejdspartner

  

Top