Home / Info om DMJU

Info om DMJU

Velkommen til Dansk Model Jernbane Union, bedre kendt som bare DMJU.

Den hjemmeside du besøger lige nu er den primære kommunikations linie mellem DMJU, medlemsklubberne og offentligheden – det er her nyhederne først læses og kommende events offentliggøres, og det er her du finder alle praktiske oplysninger om modeljernbanehobbyen i Danmark og udlandet. Og det er også her du finder kontakt info til alle de mere end 90 modeljernbaneklubber der er medlem af DMJU.

DMJU er den officielle sammenslutning af modeljernbaneklubber i Danmark, og blev stiftet i 1961. DMJU’s formål er at fremme samarbejdet mellem alle danske modeljernbaneklubber og at fremme interessen for modeljernbane hobbyen generelt.

DMJU er medlem af den europæiske sammenslutning MOROP (Union Européenne des ModélistesFerroviaires et des Amis des Chemins de Fer)), der har hovedsæde i Bern i Schweiz, og deltager så aktivt som muligt i det internationale samarbejde. DMJU har for nylig taget initiativ til et tættere samarbejde mellem de nordiske lande, og forhandlinger om dette fortsætter i 2015.

I marts måned 1994 arrangerede DMJU for første gang modeljernbane udstilling i “DSB-Kursuscenter Østerport” i København. Siden er det blevet til en række udstillinger, der afholdes skiftevis øst og vest for Storebælt. De sidst afholdte har været i Køge og Bramdrupdam (Kolding). Der arbejdes hele tiden på, at gøre udstillingerne bedre og bedre og vise dansk modeljernbane. Et af de faste indslag er en diorama konkurrence. Som inspiration inviteres gerne et udenlandsk anlæg til at deltage i udstillingen. Det er således den 20. DMJU udstilling der åbner næste gang i Køge i april 2015. Du kan finde flere oplysninger under menu punktet ’udstilling’.

De sidste par år har DMJU udsendt et nyhedsbrev 4 gange om året med aktuel information om, hvad der rører sig i DMJU og dens medlemsklubber, samt på markedet for både model tog og de store forbilleder.

Da interessen i Danmark i udtalt grad er for at køre med modeller af danske tog, afholder DMJU en afstemning blandt medlemmerne om ”Årets model” for at fremme interessen for at producere til det danske marked. Der er flere kategorier, men alt handler om danske tog og dansk tilbehør. De vindende producenter får et flot diplom som tegn på æren.

Nye tiltag vil sikkert se dagens lys fremover, således at DMJU fortsat ses som en aktiv, nyttig og fornyende forening til fremme af danske modeljernbaneklubbers og entusiasters interesser.

Top